Uusi innovatiivinen energiamuoto.

Nykyaikainen, hinnaltaan vakaa ja uudistuva lämmitysmuoto

Keski-Euroopassa on keksitty uusi, moderni ja tehokas tapa lämmittää asuntoja. Siinä siis laitetaan yksittäiset talokohtaiset lämmitysjärjestelmät yhteen rakentamalla niiden välille yhteinen lämpöverkko ja tehdään siihen vielä yhteinen isompi lämmöntuotantolaitos ja tälle sitten vielä varasysteemit.

Tällä uudella tekniikalla saadaan tuotettua lämpö huomattavasti tehokkaammin, kuin pelkällä talokohtaisella systeemillä ja toimitusvarmuuskin nousee uudelle tasolle. Siihen perustetaan sitten vielä alaan erikoistunut tehokas yritys hoitamaan verkkoa ja laitoksia, palkataan sinne alan huippuosaajat, niin johan homma toimii. Ei tarvitse ihmisten enää ikinä huolehtia pysyykö torpat lämpimänä.

Uusiutuvan energian tavoitteetkin hoituu helposti, kun saadaan tehtyä keskitetysti tuhannelle tai sadalle tuhannelle talolle uusiutuvaa lämpöä vaikkapa teollisuuden hukkalämmöistä, keskitetyllä geotermisellä järjestelmällä, ylimääräistä teollisuuden sivutuotetta, muuhun käyttöön kelpaamatonta jätettä tai kestävästi hoidetusta metsästä kerättyä puuta polttamalla.

Siihen jos sitten tämä systeemiä hoitava firma kehittäisi 24/7 päivystyspalvelun, vuosihuollot kaikille laitteille ja hoitaisi kaiken tarvittaessa kuukausimaksulla palveluna, jolloin asiakkaan ei tarvitsisi itse tehdä kalliita kertainvestointeja, niin johan olisi ihmeellisen helppoa. Varmaan se firma voisi myös hoitaa verkkoon liittymisen tai laitteiden uusimisen avaimet käteen palveluna asukkaan haluamalla maksutavalla helpottaakseen elämää.

Digitaalisilla ja älykkäillä ratkaisuilla asukas voisi hoitaa laskut, saada vikailmoitukset kännykällä, ostaa halutessaan erilaisia lisäpalveluja, kuten huoneistokohtaista olosuhteiden seurantaa, kysynnän mukaan säätyvää ja lämmityksen piikkejä tasoittavaa lämmityksen ohjausta sekä erilaisia haluamiaan ilmoituksia poikkeustilanteista omassa kiinteistössä.

Tämä uusi moderni systeemi, nimetään se nyt vaikka kaukolämmöksi, kun se tulee kauempaa siihen kiinteistöön. Tämä siis olisi uskomatonta kyllä järkevän hintaista ja erityisesti se olisi hintavakaata. Siihen ei vaikuttaisi kaiken maailman sähkömarkkinat, sun muut maailman mullistukset.

Siihen ei todellakaan tulisi hinnan tuplausta tai triplausta yhtäkkiä kuin sähköyhtiö kirkkaalta taivaalta. Sen hinnoittelu seuraisi normaalia inflaatiota ja kustannusten muutoksia maltillisesti, sen enempää hötkyilemättä.

Kukahan tekisi tällaisen maailman ihmeen meille tänne kylmään pohjolaan, jossa lämmitystä todellakin joka talvi tarvitaan?

Sami Markkanen

toimitusjohtaja

kotkalaisten oma energiayhtiö

Lisää ajankohtaisia