Whistleblowing

Kotkan Energian konserniyhtiöiden whistleblowing-ilmoituskanava ILMI

Oletko huomannut, että Kotkan Energialla toimittaisiin lain vastaisesti tai epäeettisesti? Käytössämme on whistleblowing- direktiivin mukainen ILMI -ilmoituskanava, joka edistää läpinäkyvyyttä ja avoimuutta konsernissa sekä vahvistaa eettisten ohjeidemme toteutumisen seurantaa. Ilmoituksen voi tehdä kuka tahansa, mikäli havaitsee lain vastaista tai epäeettistä toimintaa. Ilmoituskanavaan voi jättää ilmoituksen kaikkiin Kotkan Energia -konserniyhtiöihin (Kotkan Energia Oy, KotkaTec Oy, KotkaGas Oy ja Kotkan Energiaverkot Oy) liittyen.

Kanava on ulkoisen palveluntuottajan Juuriharja Consulting Group Oy:n toteuttama. Ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti ulkopuolisen asiantuntijan BDOn ja tapauskohtaisesti Kotkan Energialta nimettyjen henkilöiden toimesta. Ilmoituksen jättäneen nimeä ei julkaista, eikä ilmoittajalle koidu seuraamuksia ilmoituksen jättämisestä.

ILMI-ilmoituskanavan tietosuojaseloste löytyy täältä.

Näin whistleblowing-kanava toimii

Voit tehdä ilmoituksen verkkosivulinkin kautta tietokoneella, puhelimella tai tabletilla. Täytä raportissa vaadittavat kohdat ja tallenna raportti. Huomioi, että raportista tulee käydä ilmi mihin yhtiöön asia liittyy.

Tallennettuasi raporttisi saat koodin, jonka avulla voit palata palveluun ja nähdä, onko sinulle tehty lisäkysymyksiä ja näet myös ilmoituksesi käsittelyn tilan. Ilmoittamasi tapauksen selvittämiseksi saatamme pyytää sinulta lisätietoja tai saatat itse saada uutta tietoa, jonka haluat kertoa selvitysten edistämiseksi. Nämä tiedot voidaan jakaa tarvittaessa ilmoituskanavan kautta.

Voit tehdä ilmoituksen myös nimettömästi. Kannustamme kuitenkin jättämään ilmoituksen avoimesti omalla nimellä. Ilmoituksen jättäneen nimeä ei julkaista, ja tiedot annetaan ainoastaan selvitysprosessissa määritellyille henkilöille.

Mikäli et halua antaa yhteystietojasi, on ILMI ainoa kanava, jolla sinuun voidaan olla jatkossa yhteydessä. Pidä erityisesti tällöin tallessa saamasi koodi.

ILMI on tarkoitettu vain väärinkäytösepäilyjen ja asiattoman toiminnan seurantaan. Voit antaa yleistä palautetta tai jättää yhteydenottopyynnön täällä