Kaukolämpö

Tiesitkö, että kaukolämpö on Kotkan suosituin lämmitysmuoto?

Kaukolämmitys on turvallinen, toimitusvarma ja helppokäyttöinen. Kaukolämpö takaa tasaisen lämmön ja lämpimän käyttöveden kaikkina vuoden ja vuorokauden aikoina.

Kaukolämmön edut:

  • Kohtuuhintainen
  • Ympäristöystävällinen
  • Helppokäyttöinen ja vaivaton
  • Varmatoiminen
  • Lämmin vesi ei lopu kesken
  • Lämpöä riittää kovillakin pakkasilla
  • Palvelemme asiakkaita 24/7 kaukolämmön vikatilanteissa.
Henkilö säätää patterin lämpötilaa.

Kaukolämpö on sekä Kotkassa että valtakunnallisesti suosituin lämmitysmuoto. Yli puolet suomalaisista asuu kaukolämmitetyssä kiinteistössä. Lämpö siirretään asiakkaille kaukolämpöverkossa kiertävän kuuman veden avulla. Kaukolämpöveden lämpötila vaihtelee sään mukaan 65–115 asteen välillä. Alimmillaan se on kesällä, jolloin lämpöä tarvitaan vain käyttöveden lämmittämiseen.

Kaukolämmön tuottaminen

Ilmakuva Kotkan kaupungista.

Kaukolämpö tuotetaan Kotkassa kokonaistaloudellisesti ympäristö- ja ilmastovaikutukset huomioon ottaen. Kaukolämmön tuotannosta valtaosa perustuu kotimaisiin bio- ja kierrätyspolttoaineisiin sekä turpeeseen. Kotkassa kaukolämpö on hinnaltaan kilpailukykyinen muihin lämmitysmuotoihin verrattuna. Tavoitteenamme on pitää kaukolämmön hinta valtakunnallisella keskitasolla.

Mitä on kaukolämpö?

Isovanhemmat, lapsi ja koira talon terassilla.

Siirtyvää lämpöä käytetään huoneiden, käyttöveden sekä ilmanvaihdon lämmittämiseen. Lisäksi kaukolämpöä voidaan hyödyntää pihojen sulanapidossa. Lämmönjakokeskuksessa jäähtynyt kaukolämpövesi palaa takaisin tuotantolaitokseen uudelleen lämmitettäväksi.

Kaukolämpöön voidaan liittää kiinteistöjä, joissa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä tai ilmalämmitys. Kaukolämmön etuna on sen pieni tilantarve ja esimerkiksi varaajia tai polttoainevarastoja ei tarvita ollenkaan. Keskitetysti tuotettu kaukolämpö on myös ympäristöystävällinen, edullinen ja energiatehokas lämmitysmuoto.