Hukkalämmön hyödyntäminen

Kotkan Energia hyödyntää hukkalämpöä useissa kohteissaan. Omassa tuotannossamme otamme savukaasuista lämpöä talteen savukaasupesureilla. Savukaasupesuri on asennettu Hovinsaaren voimalaitokseen ja Hyötyvoimalaitokseen. Savukaasupesuri ei kuluta yhtään lisää polttoainetta ja myös muiden aineiden käyttö on minimaalista, joten pesurista saatu kaukolämpö on erittäin energiatehokasta ja ympäristöystävällistä. Savukaasupesureilla talteen otettavalla hukkalämmönllä tuotetaan nykyisin noin 30 % kaukolämmöstä Kotkassa.

Ylijäämälämmön ostaminen Kotkamillsin tehtaalta

Kotkan Energia ostaa lämmityskaudella Kotkamillsin tehtaalta kaukolämpöä, joka muuten jouduttaisiin ajamaan mereen. Tämä lämpömäärä vastaa 1000 omakotitalon lämmitysenergiantarvetta.

Onko sinulla tarjolla hukkalämpöä? Myy se meille.

Omakotitaloa lämpiää Kotkamills Oy:ltä ostettavalla hukkalämmöllä lämmityskaudella.
0
Putkia.

Case Kotkan konserttitalo

Kotkan Konserttitalo.

Kotkan konserttitalossa on meneillään aivan uuteen teknologiaan perustuva pilottihanke, jossa talon lämmitys ja jäähdytys hoidetaan yhdellä ja samalla laitteella, kaukolämmön paluuvirtauslämpöpumpulla. Ko. lämpöpumppu ottaa tarvitsemansa energian pääasiassa kaukolämmön paluuvirtauksesta ja palauttaa viilenneen kaukolämpöveden kaukolämmön paluuputkeen. Kun kaukolämmön paluuveden lämpötila laskee, lämpöhäviöt maahan pienenevät ja voimalaitosten savukaasupesurit toimivat paremmin ja tuottavat enemmän kaukolämpöä. Paluuvirtauslämpöpumpun avulla voidaan talon ylimääräinen energia, hukkalämpö siirtää kaukolämpöverkoston kuumalle puolelle. Tällaisessa tapauksessa Kotkan Energia ostaa lämpöä konserttitalolta ja puhutaan ns. kahdensuuntaisesta kaukolämmöstä.