Kiinteistön lämmitysjärjestelmän katsastus

Henkilö täyttää raporttia.

Tiesitkö, että kiinteistön lämmitysjärjestelmän katsastus paljastaa viat kiinteistön lämmityslaitteissa ja tehostaa lämmönkäyttöä?

Lämmitysjärjestelmän katsastus on kattava analyysi, jolla arvioidaan lämmitysjärjestelmäsi elinkaaren tilanne ja mahdollisuudet parantaa sen energiatehokkuutta. Lämmitysjärjestelmän katsastuksen toteuttavat Kotkan Energian kokeneet kaukolämpöasiatuntijat.

Kiinteistön lämmitysjärjestelmän katsastusprosessi

Oheisesta luettelosta näet, mitä kaikkea kiinteistön lämmitysjärjestelmän katsastus pitää sisällään.

Katsastukseen sisältyy kaukolämpökiinteistön lämmityslaitteiden vuosihuolto:

  • Kiinteistön teknisen tilan lämmönjakolaitteiston kuntotarkastus ja huolto, mahdollisten laitevikojen selvitys sekä laitteiden säätöjen tarkastus
  • Opastus lämmönjakolaitteistoon ja sen toimintaan

Katsastukseen sisältyy kiinteistön lämmönkäytön analyysi kolmen edeltävän vuoden ajalta ja energiankäytön suhteuttaminen vertailuryhmään.

Katsastukseen sisältyy arvio lämpöenergian säästöpotentiaalista (perustuu sisälämpötilan mittauksiin esim. 3–6 valitussa huoneistoissa noin viikon ajalta), lämmityskäyrän säätäminen ja suositukset muista energiansäästötoimenpiteistä.

Katsastukseen sisältyy raportti katsastuksesta:

  • Yhteenveto lämmönjakolaitteiston kunnosta ja mahdollisesta kunnostustarpeesta
  • Selvitys kiinteistön lämmönkulutuksesta (suhteutettuna vertailuryhmään)
  • Selvitys katsastuksen yhteydessä toteutetuista toimenpiteistä
  • Suositus muista energiansäästötoimenpiteistä kiinteistön lämmönkäytön tehostamiseksi
  • Suositus lämmönjakolaitteiston korjaus- ja uusimistarpeista tulevina vuosina (liitettävissä suoraan kiinteistön pitkän aikavälin kunnossapitosuunnitelmaan, PTS:ään) lämmönjakolaitteistoon ja sen toimintaan

Kiinteistön lämmitysjärjestelmän katsastushinnat asuinrakennuksille

1–2 asuntoa

Hinta (alv 0 %)
233,87 €

Hinta (alv 24 %)
290,00 €

3–9 asuntoa

Hinta (alv 0 %)
346,77 €

Hinta (alv 24 %)
430,00 €

10–45 asuntoa

Hinta (alv 0 %)
443,55 €

Hinta (alv 24 %)
550,00 €

yli 45 asuntoa

Hinta (alv 0 %)
556,45 €

Hinta (alv 24 %)
690,00 €

Hinnat muille rakennuksille sovitaan tapauskohtaisesti. Hinnat koskevat yhtä lämmönjakokeskusta. Pientalot ovat oikeutettuja kotitalousvähennykseen palvelun hinnasta (paikan päällä tehdyn työn osuus). Hintaan eivät sisälly varaosat, huollon ulkopuoliset viankorjaukset tai saneeraustyöt. Tarvittavat sisälämpötilan mittaukset voidaan tehdä vain lämmityskaudella (loka–huhtikuu).

Vuosihuoltosopimuksen tehneiden kiinteistöjen tilaushinnasta vähennetään huoltosopimuksen vuosihinta. Asiakkaan tulee sijaita Kotkan Energian kaukolämpöverkon alueella. Kaukolämpöverkon aluekartta löytyy sivulta kaukolämpöön liittyminen.