Kotkan Energian kesätyöntekijänä Meripäivillä

”Heinäkuun aikana pääsin osallistumaan suunnitteluihin ja valmisteluihin Kotkan Meripäiviä varten, jossa Kotkan Energia ja Karhu Voima olivat pääyhteistyökumppaneina. Molemmat yhtiöt olivat mukana Meripäivillä niin Meripäiväparaatissa kuin Meripäiväalueellakin.

Paraatiin lähdimme kokoonpanolla, jossa mukana olivat työntekijöistä koostuva kävelijäryhmä ja muutama Kotkan Energian auto ja tanssiryhmä Nemesis. Toinen auto veti perässään haapiota, jossa soutaja souti ja maskotti Junnu Kotkanpoika oli kyydissä. Mukana olivat myös Karhu Voiman pyörät. Minulle tämä oli ensimmäinen kerta paraatissa ja olin vieläpä joukkomme kärjessä kyltinkantajana, joten paraatin hauskuudesta huolimatta, se oli melko jännittävää.

Meripäiväalueelle olimme järjestäneet Energiakontin, jossa oli mahdollisuus soutaa Itämeren hyväksi. Lahjoitimme jokaista soudettua kilometriä kohden kymmenen euroa Suomenlahden hyväksi toimiville hyväntekeväisyyskohteille. Kohteita oli kolme, joiden kesken saavutettu rahapotti jaettiin sen mukaan, miten soudun osallistujat olivat äänestäneet.  Jaoimme kontilla myös kylmiä vesipulloja. Todella kuumasta säästä huolimatta aika kului kontilla melko nopeasti, ja soutajien sekä kontilla vierailijoiden kanssa oli mukava jutella päivän aikana.

Alunperin kotkalaisena Meripäivillä on tullut käytyä aikaisempinakin vuosina, mutta tällä kertaa näin tapahtuman uusin silmin toisesta näkökulmasta. Tullessaan vain käväisemään tapahtuma-alueella ei ole tajunnut, kuinka paljon valmisteluja ja työtä suuri tapahtuma vaatii niin meidänkin osalta, mutta varsinkin itse tapahtuman järjestäjiltä. Aloitimme Kotkan Energialla suunnittelut Meripäiviä varten jo hyvän aikaa ennen tapahtumaa. Siitä käynnistyi monen viikon urakka, jossa suunniteltiin, soiteltiin ja sovittiin asioista niin meidän suunnitteluporukan kesken kuin myös ulkoisten kumppanien kanssa. Oli järjestettävä asiat konttimme suhteen kuten myös meidän aktiviteettimme ja paraatin suhteen. Lisäksi hoidettavana oli liuta asioita, joita ei tulisi edes mieleenkään näin ensi kertaa tällaisessa mukana olevalle.

Nämä Meripäivät olivat minulle mahdollisesti ainutlaatuinen kokemus päästä kokemaan ne sisältä päin. Oli hienoa nähdä, kuinka tapahtuma-alue rakentui ja purkaantui samalla kun itse kokosimme ja purkasimme omaa aluettamme Meripäivillä. Huimista lämpötiloista sekä viikonlopun rankkuudesta huolimatta kyseessä oli upea kokemus. Oli hienoa nähdä kokonaisuudessaan, mitä tällaisen tapahtuman järjestämiseen kuuluu näin tapahtuman sponsorin sekä osallistujan roolissa. Kiitokset kuuluvat Meripäiväjärjestäjille ja kaikille, jotka tulivat vierailemaan hyvässä hengessä energiakontillamme Meripäivä-alueella sekä porukalle, jonka kanssa saimme Meripäivät sujumaan omalta osaltamme hienosti.”

– Kirjoittaja työskenteli kesän 2019 Kotkan Energian viestinnässä.

Lisää ajankohtaisia