Kotkan Energian ilme on uudistunut

Taustaa

Kotkan Energia -konsernissa on takana isojen muutosten vuosi. Yhtiön toimitusjohtaja vaihtui, organisaatiota järjesteltiin uudelleen, yksi yhtiö myytiin ja toinen ostettiin. 

Tavoitteenamme on lisätä palvelutarjontaa sekä hyödyntää digiteknologiaa entistä enemmän niin, että painopiste säilyy asiakkaissamme.  

Konsernin uuden tunnuksen avulla haluamme luoda yhtenäisen ilmeen, ja kertoa asiakkaillemme eri yhtiöiden kuuluvan samaan perheeseen.

Uutta ilmettä suunnitellessa, halusimme tuoda esiin yhtiömme arvot: ihmisläheisyys, ympäristöystävällisyys, innovatiivisuus ja tavoitteellisuus. 

Suunnittelun lähtökohdat ja tavoite

Henkilöstö on koko yhtiön sydän. Haluamme viestiä yhteenkuuluvuuden tunnetta ja yhteisöllisyyttä niin ulospäin kuin yhtiön sisälläkin. Uudella Kotkan Energian logolla haluamme tuoda konserniperheen neljä yhtiötä saman tunnuksen alle – samaan perheeseen. Lämpö-, kaasu-, verkko- ja palveluyhtiö tunnistetaan liittyvän kiinteästi toisiinsa yhteneväisen ilmeen ansiosta. Tunnus pysyy samana, yhtiön nimi sen vieressä ja väri vaihtuvat yhtiön mukaan. 

Haluamme, että tunnus viestii luotettavuudesta, puhtaudesta ja varmuudesta. Se saa olla rohkea ja sen tulee olla käytettävä, yksinkertainen ja nuorekas. Haluamme viestittää kotkalaisuudesta ja siitä, että olemme kotkalaisten oma energiayhtiö. 

Graafisen ilmeen uudistustyö tilattiin kotkalaisen mainostoimisto RiimuRaamin graafikolta Nina (Nunnu) Halmetojalta. 
– Tämä oli mielenkiintoinen ja sopivan haastava projekti. Luonnoksia tuli tehtyä pitkälti toistasataa, toteaa Halmetoja

– Olemme lopputulokseen
 oikein tyytyväisiä. Yhteistyö Nunnun kanssa toimii kuin ajatus, kertoo Kotkan Energian markkinointi- ja viestintäpäällikkö Annika Aalto.

Tunnuksessa on kotkan pää, joka katsoo luottavaisena ja varmana tulevaisuuteen. Pään muodosta voi löytää myös sydämen, joka kuvastaa ihmisläheisyyttä. Pään alta lähtee Kymijoen haara, joka negatiivisessa osassa toimii e-kirjaimen keskisakarana. Pyöreä muoto kuvastaa kaukolämpö- ja kaasuputkea. Pään alla oleva purje sitoo katsojan merikaupunkiin, Kotkaan. 
Lisää ajankohtaisia