Kaukolämmön hinta muuttuu 1.2.2020 alkaen

Kotkan Energia Oy tekee määrätietoista työtä hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi kaukolämmön tuotannossa. Olemme vuosi vuodelta lisänneet uusiutuvan energian osuutta ja investoineet biopolttoaineisiin, jätteiden energiahyödyntämiseen ja energiatehokkuuden parantamiseen.

Lämmöntuotannon verotus ja biopolttoaineiden hinnat ovat nousseet merkittävästi viime vuosina. Tulevien vuosien aikana tulemme vähentämään turpeen polttoa ja siten lisäämään biopolttoaineiden käyttöä hillitäksemme omalta osaltamme ilmastonmuutosta. Toivomme myös, että asiakkaamme omalta osaltaan tukevat yhteistä tavoitetta ilmastonmuutoksen hillitsemisessä ja valitsisivat 100% uusiutuviin energialähteisiin perustuvan lämpötuotteemme.

1.2.2020 kaukolämmön energiamaksu nousee 1,75%. Muutos ei koske perusmaksua.

  • Kaukolämmön uusi energiamaksu on 63,25€/MWh (sis. alv 24%).
  • Pientalojen Aktiivi-tuotteen uusi hinta on 76,53€/MWh (sis. alv 24%).

Kaukolämmön kokonaishinta muodostuu kulutetun lämpöenergian mukaisesta energiamaksusta, veroista ja asiakaskohtaisesta perusmaksusta. Perusmaksulla katetaan kaukolämpöverkon ja – laitosten ylläpitokuluja. Kotkan Energia Oy on myös merkittävä verojen ja osinkojen maksaja Kotkan kaupunkikonsernissa.

Kaukolämmön hinta Kotkassa on valtakunnallisesti vertailtuna keskitasoa

Kaukolämmön hinta Kotkassa on valtakunnallisesti vertailtuna keskitasoa. Kokonaishinnassa on huomioitu perus- ja energiamaksut sekä arvonlisävero. Kaukolämpö on Kotkassa selvästi edullisin lämmitysmuoto verrattuna muihin lämmitysmuotoihin kuten öljy-, kaasu- ja sähkölämmitykseen. Kaukolämmön valtakunnallinen keskimääräinen CO2-päästökerroin vuonna 2018 oli 150 g/kWh. Kotkan Energialla se oli 89 g/kWh.

Kaukolämmön hintakehitys viimeisen kuuden vuoden aikana on ollut Kotkassa maltillista ja vakaata.

Kaukolämpöhinnasto 1.2.2020 alkaen.

Lisää ajankohtaisia