Kaukolämmön hinta muuttuu 1.10.2021 alkaen.

KAUKOLÄMMÖN HINTA MUUTTUU 1.10.2021 alkaen.

Kotkan Energia tekee määrätietoista työtä hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi kaukolämmön tuotannossa. Olemme vuosi vuodelta lisänneet uusiutuvan lämmöntuotannon osuutta ja investoineet biopolttoaineisiin, jätteiden energiahyödyntämiseen ja energiatehokkuuden parantamiseen.

Vuoden 2021 aikana kaikkien energiahyödykkeiden, kuten sähkön, kaasun ja öljyn hinnat ovat nousseet voimakkaasti. Biopolttoaineiden hinnat ovat myös nousseet, mutta muita energiahyödykkeitä huomattavasti maltillisemmin. Lämmöntuotantoon kohdistuvat energiaverot nousivat vuoden 2021 alusta.

Tulevina vuosina tulemme vähentämään fossiilisten polttoaineiden, kuten turpeen käyttöä ja lisäämään edelleen uusiutuvan energian osuutta hillitäksemme omalta osaltamme ilmastonmuutosta. Toivomme myös, että asiakkaamme omalta osaltaan tukevat yhteistä tavoitetta ilmastonmuutoksen hillitsemisessä ja valitsisivat 100 % uusiutuviin energialähteisiin perustuvan TOIVO-tuotteemme.

1.10.2021 kaukolämmön energiamaksut nousevat noin 2 %. Muutos ei koske perusmaksua. Perustuotteen, Maltin, uusi energiamaksu on 64,54 €/MWh. Uusiutuvan Toivo-tuotteen uusi hinta on 65,29 €/MWh. Pientalojen Aktiivi-tuotteen uusi hinta on 78,09 €/MWh. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %.

Kaukolämmön kokonaishinta muodostuu kulutetun lämpöenergian mukaisesta energiamaksusta, veroista ja asiakaskohtaisesta perusmaksusta. Perusmaksulla katetaan kaukolämpöverkon ja – laitosten ylläpitokuluja.

Kaukolämmön valtakunnallinen keskimääräinen CO2-päästökerroin on 148 g/kWh*. Kotkan Energialla se oli 76,7 g/kWh.

Kaukolämmön hinta Kotkassa on valtakunnallisesti vertailtuna keskitasoa. Kokonaishinnassa on huomioitu perus- ja energiamaksut sekä arvonlisävero. Kaukolämpö on Kotkassa selvästi edullisin lämmitysmuoto verrattuna muihin lämmitysmuotoihin kuten öljy-, kaasu- ja sähkölämmitykseen. Kaukolämmön hintakehitys muihin lämmitysmuotoihin verrattuna on ollut maltillista ja vakaata.

Lisää ajankohtaisia