Kotkan Energia laajentaa kaukolämpöverkkoa Kotkan Ristinkalliolle

Kotkan Energia on päättänyt investoida kaukolämpöverkon laajentamiseen Ristinkallion alueelle. Investoinnin suuruus on noin 3,0 milj. euroa ja sen toteuttaminen aloitetaan välittömästi. Kaukolämpöverkon rakentamisen Ristinkalliolle odotetaan valmistuvan syksyllä 2023, jolloin ensimmäisiä alueen asiakkaita voidaan liittää kaukolämpöön.

Investointipäätöksen taustalla on poikkeuksellisen suureksi kasvanut kaukolämmön kysyntä Kotkassa. Ristinkallion asutus- ja pienteollisuusalue on Kotkan viimeisiä isompia alueita, johon kaukolämpöverkko ei ole aiemmin ulottunut.

Ennen varsinaisen kaukolämpöverkon laajennustyön aloittamista Kotkan Energia tarvitsee riittävän määrän liittyjiä uuteen verkkoon. Edullinen ja hintavakaa kaukolämpö tukee Ristinkallion alueen kehittymistä ja tekee siitä entistä houkuttelevamman asuinalueen sekä sijoittumispaikan uusille toimijoille.

Laajentumisesta järjestetään asukastilaisuus Otsolan koululla sunnuntaina 11.12.2022 klo 10-14:00. Tilaisuudessa alueen asukkaat ja toimijat pääsevät tutustumaan laajennussuunnitelmiin, kaukolämpölaitteistoihin ja keskustelemaan aiheesta Kotkan Energian asiantuntijoiden kanssa. Tilaisuudessa on tarjolla riisipuuroa ja glögiä.

Lisätietoja asiasta antaa:

Janne Saarela,
energiajohtaja, Kotkan Energia Oy
p. 044 7099 448
janne.saarela@kotkanenergia.fi