Haapiolla hyvää

Haastoimme viime kesänä oman henkilöstömme lisäksi muutamia yhteistyökumppaneitamme ”Haapiolla hyvää” -soutuhaasteeseen. Haasteen tavoitteena oli kerätä soutamalla puisella haapiolla rahaa Kymenlaakson keskussairaalan Lastenosastojen tuki ry:lle.

Yhdessä KTP Basketin, FC KTP:n, Peli-Karhujen, Karhu CrossFit:in ja oman henkilöstömme kanssa soudettuja kilometrejä kertyi n. 100km verran. 

– Yhteistyössä on voimaa! Kotkan Energia lahjoitti Kymenlaakson keskussairaalan Lastenosastojen tuki ry:lle 1500€. Tämä lahjoitus kohdennetaan transkutaanimittarin hankintaan. Tämän mittarin avulla pystytään seuraamaan lapsen vointia tarkemmin ja luotettavammin kertoo Kymenlaakson keskussairaalan lastenosastojen tuki ry:n puheenjohtaja Sanna Hansen-Rytsolä.

Kaunis kiitos Kotkan Energian koko henkilökunnalle sekä yhteistyökumppaneille monivuotisesta yhteistyöstä ja upeista lahjoituksista kymenlaaksolaisten pikku potilaiden hyväksi.

Kotkan Energian toimitusjohtaja Sami Markkanen ja Kymenlaakson keskussairaalan lastenosastojen tuki ry:n puheenjohtaja Sanna Hansen-Rytsölä.

Mikä on transkutaanimittari?

Transkutaanimittari mittaa veren hiilidioksidipitoisuutta ihon pinnalla olevalla anturilla. Tämä helpottaa merkittävästi lapsipotilaan verikaasujen seurantaa ja lapsi välttyy toistuvilta verikokeilta. Laite on erityisen hyödyllinen hengitysvaikeuspotilaille sekä vauvateholla, että lastenosastolla. Etenkin nyt infektiokaudella RS-virus ja influenssat voivat aiheuttaa vakavia hengitysvaikeuksia pikku potilaille. Transkutaanimittarin avulla verikaasuja ja etenkin liiallisen hiilidioksidin kertymistä elimistöön, voidaan seurata jatkuvasti, mikä parantaa hoitoa ja vähentää verinäytteiden tarvetta kertoo lastenosaston sairaanhoitaja Mia Piispanen.

Mittarin arvo on noin 10 000 euroa ja se on hankinnassa, toivomme saavamme sen nyt kevään aikana käyttöön. Meillä kyseinen laite on ollut aiemmin vain koekäytössä mutta, laitteita on käytössä muissakin sairaaloissa.