Kotkan Ristinkalliolle virtaa kaukolämpö

Ristinkallion uusi kaukolämpöverkko liitettiin runkoverkkoon tiistaina 10.10. klo 10.10. Kytkentä tapahtui Kotkan Energia Oy:n toimitusjohtajan Sami Markkasen ja pääurakoitsija Sakki Oy:n toimitusjohtajan Janne Suvirannan toimesta.

Ristinkallion uusista asiakkaista ensimmäiset saavat uuden lämmitysmuodon käyttöönsä lähiviikkojen aikana ja loput vuoden loppuun mennessä. Asiakaslaitteistojen asentaminen asiakkaille aloitetaan nyt, kun liitäntä runkoverkkoon on tehty. Asennuksia tehdään kolmen urakoitsijan voimin. 

Työt Ristinkalliolla aloitettiin toukokuussa Alahovin lämpökeskukselta ja Ristinkallionpuiston kulmasta Hiidenkirnuntien varrelta päämääränä Hiidenkirnuntien ja Vanhan Viipurintien risteys. Siirtolinjaa rakennettiin kaikkiaan 2,4 kilometriä. Samaan aikaan ryhdyttiin rakentamaan lämpökontin avulla jakelu- ja liitäntäjohtoja K-Market Erkinkulman kohdalta koilliseen. 

Kytkentää seuraamassa oli myös Kymen Sanomien toimittaja ja uutinen on luettavissa verkkolehdestä (tilaajille) sekä perjantaina 13.10. julkaistussa paperilehdessä.

Katso alla olevalta videolta yksi kotkalaisen energiantuotannon merkkihetkistä.