Kotkan Energia panostaa työpaikkana hyvään johtamiseen – kivat kollegat tulevat kaupan päälle!

Järjestimme henkilöstölle yhteisen leffaillan, jossa henkilöstölle esitettiin myös uunituore ja tunteisiinkin vetoava työtuvallisuusvideo. Asenteisiin vaikuttaminen, turvallisuus ja oppiminen ovat Kotkan Energialle myös erittäin tärkeitä teemoja, kertoo Kotkan Energian henkilöstö- ja hallintojohtaja Minna Junnola.

Paikallinen energiakonserni Kotkan Energia tunnetaan mukavana työyhteisönä, jossa auttamisen kulttuuri on tärkeässä roolissa. Yritys haluaa myös pitää huolta, että vastuullisuus ja työn merkityksellisyys toteutuvat parhaalla tavalla.

Henkilöstö- ja hallintojohtaja Minna Junnola korostaa, että Kotkan Energialla puhalletaan yhteen hiileen.

”Koko organisaatiossa autetaan ja tuetaan, olemme täällä kuin toinen perhe”, hän kuvailee.

Hänen mukaansa hyvän hengen ja työtyytyväisyyden luomisessa keskeisessä roolissa ovat systemaattiset panostukset asiantuntevaan johtamiseen. Tätä varten yrityksessä on koottu johtamisen portaat, jotka ohjaavat esihenkilöitä toimimaan oikein ja antavat henkilökunnalle mahdollisuuden odottaa oikeanlaista johtamista.

”Uskomme valmentavaan johtamiseen ja siihen, että työntekijöihin täytyy luottaa ja antaa heille vastuuta.”

Kotkan Energia on myös hyvin koulutus- ja kehitysmyönteinen työpaikka, jossa mahdollisuuksia osaamisen kartuttamiseen halutaan antaa joustavasti. Osana työhyvinvointia toimivat myös monipuoliset edut, esimerkiksi hiljattain käyttöön otetut työsuhdepyörät on otettu innolla vastaan.

Kotkan Energian henkilöstö- ja hallintojohtaja Minna Junnola.

Työn merkityksellisyys sitouttaa

Kotkan Energian vastuullinen rooli energiateollisuuden keskellä, ja se että yhtiö on huoltovarmuuskriittinen, tuovat merkityksellisyyttä työhön.

”Vastuullisuuden tärkeys kasvaa, ja meidänkin täytyy kehittyä ja miettiä rooliamme jatkuvasti. Tässä osana on vaikkapa hiilineutraalius, jota varten meillä on luotu tiekartta. Nämä ovat myös varsinkin nuoremmille työnhakijoille todella tärkeitä tekijöitä”, Junnola mainitsee.

”Positiivinen työnantajamielikuva on meille tässä tilanteessa entistä tärkeämpi asia. Meidän täytyy seisoa arvojemme takana, jotta voimme houkutella osaajia meille”, Junnola toteaa.

Uusilta työntekijöiltä toivotaan ensisijaisesti asennetta, motivaatiota ja soveltuvuutta tiimiin.

”Perusosaaminen tulee toki olla, mutta tärkeintä on, että sopii porukkaamme. Itse sanonkin usein rekrytoitaville, että meillä saa kaupan päälle kivat työkaverit. Toimiva työyhteisö on tärkein voimavaramme. Meillä on jatkuva haku sähkö-, ict-, ja energia-alan ammattilaisista”, hän summaa.

Teksi: Calcus Oy