>
>
>
Kaukolämpötuotteet

Kaukolämpötuotteissa löytyy vaihtoehtoja. Mikä olisi paras teidän kotiinne?

Kaukolämpötuotteissa löytyy vaihtoehtoja. Mikä olisi paras teidän kotiinne?

Vertaile kaukolämpötuotteittemme hintoja. Tyyni-tuotteesta teemme aina asiakaskohtaisen tarjouksen.

Annamme mielellämme lisätietoja ja neuvoja sopivan kaukolämpötuotteen valintaan.

Kotkan Energian omakoti- ja paritalojen kaukolämpöasiakkaille on tarjolla kolme erilaista kaukolämpötuotetta: perinteisen hinnoittelun Maltti, pienen perusmaksun Aktiivi ja kiinteän kuukausimaksun Tyyni.

Parhaiten sopiva kaukolämpötuote riippuu kiinteistöstä sekä siitä, miten paljon on valmis panostamaan energiatehokkuuteen. Esimerkiksi, jos polttaa usein puuta takassa, saattaa Aktiivi olla paras tuote. Jos taas haluaa tietää laskun suuruuden etukäteen, niin silloin Tyyni on oikea kaukolämpötuote.

Haluatko tietää mitä kaukolämpö maksaa?

Minkälaisia kaukolämpötuotteita voimme tarjota juuri sinulle?

Kaukolämmön perus- ja energiamaksut

Kotkan Energia Oy:n kaukolämpöverkkoon liittyneet asiakkaat maksavat 1.2.2020 alkaen tilaamastaan tehosta perusmaksun ja käyttämästään energiasta energiamaksun. Pientalojen sopimusteho määritellään kiinteistön lämmitettävästä tilavuudesta. 

Energiamaksu on 51,01 €/MWh (alv 0%) tai 63,25 €/MWh (sis. alv 24 %). Huippuenergiamaksu on 1,45 x energiamaksu asiakkaille, joiden päälämmitysmuoto on jokin muu kuin kaukolämpö. 

Oletko kiinnostunut Toivo -kaukolämpötuotteesta? 

Toivo – 100 %:sti uusiutuva kaukolämpö

Nyt voit valita kaukolämpötuotteeksesi myös Toivo-kaukolämpötuotteen, joka on 100 %:sti uusiutuvaa, ja se tuotetaan Kotkan Energian omissa voimalaitoksissa ja lämpökeskuksissa 84 %:sti puulla ja 16 %:sti biopohjaisella jätteellä. Toivo-kaukolämpötuote on tarjolla kaikille asiakkaille.

Uusiutuvan kaukolämmön perusmaksu on hinnaston mukaisesti sama kuin tavallisilla kaukolämpötuotteilla. Energiamaksun hinta on 64 €/MWh (sis. alv 24%). 

 

Tiesitkö, että Kotkan alueella on

0 km
kaukolämpöputkea.
0 km
kaukolämpöputkea.

Omakoti- ja paritalossa asuvat kaukolämpöasiakkaat voivat valita kolmen eri tuotteen välillä. Kaukolämpölaskurilla voit selvittää sopivimman vaihtoehdon.

Laskuri on tarkoitettu omakoti- tai paritalossa asuville kaukolämpöasiakkaille. Laskurin antamat vuosikulutus sekä vuosikustannus ovat arvioita. Mikäli kaukolämmön vuosikulutus on tiedossa, voit syöttää laskuriin tarkemman arvon. Jos valitset Tyyni-tuotteen niin sinulle lähetetään määräaikainen tarjous (24 kk).

”Hei! Miten lasketaan lämpimän veden hinta?”

Mikä on siis todellinen vesimaksu (henkilö/kuukausi) taloyhtiössä, jos veden kulutus on 150 litraa/henkilö/vuorokausi?

Kotkan Energia vastaa:

Vettä kuluu 0,15 m3/vrk x 30 vrk = 4,5 m3/hlö/kk. Lämmitettävän veden osuus koko veden kulutuksesta on noin 30 % eli 1,35 m3/hlö/kk. Vesi+jätevesimaksu on 4,17 €/m3. Vesikuution lämmittäminen maksaa 3,68 €/m3.

Vesimaksu = 4,5 x 4,17 + 1,35 x 3,68 = 23,73 €/hlö/kk (kylmävesi 18,76 €/hlö/kk ja veden lämmittäminen 4,97 €/hlö/kk).

Laskelmassa ei ole huomioitu veden eikä kaukolämmön perus- eli kiinteitä maksuja.

Kylmän veden (+8 asteisen) lämmittäminen +58 asteiseksi lämpimäksi käyttövedeksi kuluttaa energiaa 58,2 kWh/vesikuutio. Kaukolämpötaloissa vesikuution lämmittäminen maksaa 3,68 €/vesikuutio (energian hinta 63,25 €/MWh).

Hinnat päivitetty 3/2020 mukaisesti.

Jaa somessa!

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart