Tiesitkö, että kaukolämpö on Kotkan suosituin lämmitysmuoto?

Kaukolämpöön liittyminen on helppoa, sillä Kotkassa kaukolämmön jakeluverkko ulottuu jo useimpiin kaupunginosiin. Lämmön ja sähkön yhteistuotantoon perustuva kaukolämpö on ympäristöystävällinen ja luotettava valinta.

Kaukolämpö on luotettava ja helppo lämmitysmuoto

Kaukolämmitys on turvallinen, toimitusvarma ja helppokäyttöinen. Kaukolämpö takaa tasaisen lämmön ja lämpimän käyttöveden kaikkina vuoden ja vuorokauden aikoina.

Kaukolämmön edut:

  • Kohtuuhintainen
  • Ympäristöystävällinen
  • Helppokäyttöinen ja vaivaton
  • Varmatoiminen
  • Lämmin vesi ei lopu kesken
  • Lämpöä riittää kovillakin pakkasilla
  • Palvelemme asiakkaita 24/7 kaukolämmön vikatilanteissa.

Kaukolämpö on suosituin lämmitysmuoto

Kaukolämpö on sekä Kotkassa että valtakunnallisesti suosituin lämmitysmuoto. Yli puolet suomalaisista asuu kaukolämmitetyssä kiinteistössä. Lämpö siirretään asiakkaille kaukolämpöverkossa kiertävän kuuman veden avulla. Kaukolämpöveden lämpötila vaihtelee sään mukaan 65-115 asteen välillä. Alimmillaan se on kesällä, jolloin lämpöä tarvitaan vain käyttöveden lämmittämiseen.

Kaukolämmön tuottaminen

Kaukolämpö tuotetaan Kotkassa kokonaistaloudellisesti ympäristö- ja ilmastovaikutukset huomioon ottaen. Kaukolämmön tuotannosta valtaosa perustuu kotimaisiin bio- ja kierrätyspolttoaineisiin sekä turpeeseen. Kotkassa kaukolämpö on hinnaltaan kilpailukykyinen muihin lämmitysmuotoihin verrattuna. Tavoitteenamme on pitää kaukolämmön hinta valtakunnallisella keskitasolla.

Kaukolämpöön liittyminen

Kaukolämpöön liittyminen on Kotkassa helppoa, sillä kaukolämmön jakeluverkko ulottuu jo useimpiin kaupunginosiin. Kaukolämpö voidaan asentaa helposti niin uusiin kuin vanhoihin taloihin aina, kun  kaukolämpöverkko on lähellä. Kaukolämpö on helpointa yhdistää olemassa olevaan vesi- tai ilmakiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Hoidamme halutessasi kaukolämpöön liittymisen avaimet käteen –palveluna, jolloin huolehdimme liittymän suunnittelusta, liittymäjohdon rakentamisesta, mittauskeskuksesta ja kaukolämpölaitteiden asentamisesta tekniseen tilaan. Saat meidän kauttamme myös kaikki kaukolämpöön ja kaukolämpölaitteisiin liittyvät lisäpalvelut.

Voit hakea kotitalousvähennystä työn osuudesta lämmitystavan vaihdon yhteydessä tilatusta omakoti- tai paritalon kaukolämpöliittymästä. Lisätietoja kotitalousvähennyksestä löytyy osoitteesta vero.fi.

Kaukolämmön alkuperä Kotkassa

Kotkan Energia on ollut 2000-luvun alkuvuosista lähtien edelläkävijä bio- ja jätepolttoaineiden hyödyntämisessä. Kotkan Energian omasta energiantuotannosta jo yli 60 % on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä.

Kaukolämpölaskuri

Omakoti- ja paritalossa asuvat kaukolämpöasiakkaat voivat valita kolmen eri tuotteen välillä. Kaukolämpölaskurilla voit selvittää sopivimman vaihtoehdon.​

Vikailmoituksen tekeminen

Kiireellisissä kaukolämmön vikailmoitustapauksessa, ota yhteyttä numeroon 05 2277 333. Ei-kiireellisissä tapauksissa, ota yhteyttä arkisin klo 9–16 numeroon 05 2277 270 tai lähetä vikailmoitus sähköpostitse osoitteeseen vikailmoitukset@kotkanenergia.fi​

Jaa somessa!

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart