>
Kaukolämpöhinnasto pientaloille

Kaukolämpöhinnasto pientaloille

Pientalo on asuinrakennus, jossa on korkeintaan kaksi asuntoa, ja jonka lämmitettävä tilavuus on enintään 1500 m³.

Kotkan Energia Oy:n kaukolämpöverkkoon liittyneet asiakkaat maksavat kaukolämmön saatavuudesta perusmaksua ja käyttämästään energiasta energiamaksua. Perusmaksulla katetaan kaukolämpöverkon ja tuotantolaitosten investointi-, ylläpito- ja käyttökustannuksia. Pientalojen sopimusteho määritellään kiinteistön lämmitettävästä tilavuudesta seuraavan taulukon mukaisesti (hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%).

Minkälaisia kaukolämpötuotteita voimme tarjota juuri sinulle?

Kotkan Energian omakoti- ja paritalojen kaukolämpöasiakkaille on tarjolla neljä eri tuotetta. Valitsemalla itsellesi sopivimman, voit säästää kaukolämpölaskuissasi tai pienentääoleellisesti hiilijalanjälkeäsi. Tarvittaessa asiantuntijamme auttavat sinua löytämään juuri sinulle
parhaiten sopivan tuotteen.

Liittymän ylläpitomaksu

Liittymän ylläpitomaksu on 0,33 x voimassa oleva perusmaksu. Jos liittymä myöhemmin otetaan käyttöön, peritään siitä hinnaston mukainen lämmöntoimituksen katkaisumaksu. Liittymän ylläpito ei sisällä lämmöntoimitusta.

Liittymismaksu

Pientalojen liittymismaksu on 1975 € (alv 0%), 2449 € (alv 24%).

Liittymismaksu ei ole palautuskelpoinen.
Liittymismaksuun sisältyy liittymisjohdon rakentaminen kokonaan mittauskeskukselle asti. Pientaloilla liittymismaksuun ei kuulu piha-alueen viimeistelytyöt. Liittymismaksu sisältää 15 m liittymisjohdon rakentamista tontin rajalta mitattuna. Ylimenevältä osalta veloitetaan lisäliittymismaksua 150 €/metri (sis. alv 24 %). Lisäksi veloitetaan liityntäjohdon rakentamisesta johtuva kaupungin perimä kaivuulupa- ja tarkastusmaksu 100 € (veroton viranomaismaksu).

Palvelumaksut (sis. alv 24%)

Kaukolämmön lisäpalvelut

Tarjoamme kaukolämpöasiakkaillemme lisäpalveluita varmistamaan asiakaslaitteiden häiriöttömän toiminnan. Tee kanssamme sopimus. Näin voit luottaa lämmitysjärjestelmäsi toimivuuteen.

Kaukolämpölaitteiden vuosihuolto

Kaukolämpölaitteesi tarkastetaan ja huolletaan kerran vuodessa. Mahdolliset viat ja ongelmat havaitaan ajoissa. Palveluun sisältyy kiinteistön teknisen tilan lämmönjakolaitteiston kuntotarkastus ja huolto, mahdollisten laitevikojen selvitys sekä laitteiden säätöjen tarkastus. Palveluun kuuluu haluttaessa myös opastus lämmönjakolaitteistoon ja sen toimintaan.

Hinta pientaloille on 90 €/vuosi (sis. alv 24 %).

Yksityiset kuluttajat ovat oikeutettuja kotitalousvähennykseen palvelun hinnasta (paikan päällä tehdyn työn osuus). Sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana, irtisanomisaika yksi kuukausi. Hintaan eivät sisälly varaosat, huollon ulkopuoliset viankorjaukset tai saneeraustyöt.

24h-päivystyspalvelu

24h-päivystyspalvelu sisältää vikojen korjausta ja asiakasneuvontaa. Palveluun voivat liittyä kiinteistöt, jotka ovat tehneet kiinteistön kaukolämpölaitteiden vuosihuoltosopimuksen.

24h-päivystyspalvelun avulla huoltomiehemme ovat käytettävissänne kaikkina vuorokauden aikoina kiinteistönne kaukolämpölaitteiden ongelmatilanteissa. Kaukolämpökiinteistönne kriittisiä varaosia pidetään varastossa, jotta niitä on aina saatavilla nopeasti vakavissa ongelmatilanteissa. Palveluun sisältyy yksi asiakkaan pyynnöstä suoritettu enintään tunnin mittainen hälytyskäynti normaalina työaikana kerran vuodessa. Normaalin työajan ulkopuolella suoritetusta hälytyskäynnistä asiakkaalta veloitetaan vain hinnaston mukaiset ylityökorvaukset – ei erillistä hälytyskorvausta, kuten asiakkailta, joilla ei ole päivystyspalvelua. Mikäli ongelma ei selviä hälytyskäynnin yhteydessä, huoltomiehet antavat korjausehdotuksen ja tarjouksen parannustoimenpiteiksi.

Hinta pientaloille on 10 €/kuukausi (sis. alv 24 %).

Mahdolliset tarvikkeet ja varaosat laskutetaan erikseen.

Kiireellisten LVI-hälytysten vastaanotto

Erillisenä lisäpalveluna asiakkaille tarjotaan mahdollisuus siirtää kiireellisten LVI-hälytysten vastaanotto ja valvonta Kotkan Energian kaukolämpövalvomoon (joka hälyttää tarvittaessa asentajan paikalle). Palvelun tilaaminen edellyttää, että asiakkaalla on voimassa
oleva kaukolämpölaitteiden vuosihuoltosopimus.

Hinta pientaloille on 10 €/kuukausi (sis. alv 24 %).

Asiakas vastaa itse asiakaspään hälytysjärjestelmän asetusten päivittämisestä sekä tiedonsiirrosta ja sen oikeellisuudesta. Saapuva viesti tulee olla selkokielinen GSM-tekstiviesti.

Kiinteistön lämmitysjärjestelmän katsastus

Katsastus paljastaa viat kiinteistön lämmityslaitteissa ja tehostaa lämmönkäyttöä.

Katsastukseen sisältyy:

 • Kaukolämpökiinteistön lämmityslaitteiden vuosihuolto
  • Kiinteistön teknisen tilan lämmönjakolaitteiston kuntotarkastus ja huolto, mahdollisten
   laitevikojen selvitys sekä laitteiden säätöjen tarkastus
  • Opastus lämmönjakolaitteistoon ja sen toimintaan
   Kiinteistön lämmönkäytön analyysi kolmen edeltävän vuoden ajalta ja energiankäytön
   suhteuttaminen vertailuryhmään
 • Arvio lämpöenergian säästöpotentiaalista (perustuu sisälämpötilan mittauksiin noin viikon
  ajalta), lämmityskäyrän säätäminen ja suositukset muista energiansäästötoimenpiteistä
  Raportti katsastuksesta
  • Yhteenveto lämmönjakolaitteiston kunnosta ja mahdollisesta kunnostustarpeesta
  • Selvitys kiinteistön lämmönkulutuksesta (suhteutettuna vertailuryhmään)
  • Selvitys katsastuksen yhteydessä toteutetuista toimenpiteistä
  • Suositus muista energiansäästötoimenpiteistä kiinteistön lämmönkäytön tehostamiseksi
  • Suositus lämmönjakolaitteiston korjaus- ja uusimistarpeista tulevina vuosina

Hinta pientaloille on 295 € (sis. alv 24 %).

Yksityiset kuluttajat ovat oikeutettuja kotitalousvähennykseen palvelun hinnasta (paikan päällä tehdyn työn osuus). Hintaan eivät sisälly varaosat, huollon ulkopuoliset viankorjaukset tai saneeraustyöt. Tarvittavat sisälämpötilan mittaukset voidaan tehdä vain lämmityskaudella
(loka-huhtikuu). Vuosihuoltosopimuksen tehneiden kiinteistöjen tilaushinnasta vähennetään huoltosopimuksen vuosihinta.

Energiatodistus

Pyydä meiltä tarjous energiatodistuksen laadinnasta. Teemme energiatodistuksia asuinrakennuksiin omille kaukolämpöasiakkaillemme.

Avaimet käteen -palvelu

Pyydä meiltä tarjous avaimet käteen -kokonaispakettitarjouksesta kaukolämmön liittymistarjouksen yhteydessä, tai kun laitteesi ovat tulossa uusimisen tarpeeseen. Hoidamme silloin puolestasi kaikki kaukolämpöliittymään ja -laitteisiin sisältyvät työt ja hankinnat toiveittesi mukaan.

Jaa somessa!

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart