>
Hukkalämmön hyödyntäminen

Hukkalämmön hyödyntäminen

Hukkalämmön hyödyntäminen

0
Omakotitaloa lämpiää Kotkamills Oy:ltä ostettavalla hukkalämmöllä

Hukkalämmön hyödyntäminen

Kotkan Energia hyödyntää hukkalämpöä useissa kohteissaan. Omassa tuotannossamme otamme savukaasuista lämpöä talteen savukaasupesureilla. Savukaasupesuri on asennettu Hovinsaaren voimalaitokseen ja Hyötyvoimalaitokseen. Savukaasupesuri ei kuluta yhtään lisää polttoainetta ja myös muiden aineiden käyttö on minimaalista, joten pesurista saatu kaukolämpö on erittäin energiatehokasta ympäristöystävällistä.

Ylijäämälämmön ostaminen Kotkamillsin tehtaalta

Kotkan Energia ostaa Kotkamillsin tehtaalta kaukolämpöä, joka muuten jouduttaisiin ajamaan mereen. Tämä lämpömäärä vastaa 1400 omakotitalon lämmitysenergiantarvetta.

Onko sinulla tarjolla hukkalämpöä? Myy se meille.

Case Kotkan konserttitalo

Kotkan konserttitalossa on meneillään aivan uuteen teknologiaan perustuva pilottihanke, jossa talon lämmitys ja jäähdytys hoidetaan yhdellä ja samalla laitteella, kaukolämmön paluuvirtauslämpöpumpulla. Ko. lämpöpumppu ottaa tarvitsemansa energian pääasiassa kaukolämmön paluuvirtauksesta ja palauttaa viilenneen kaukolämpöveden kaukolämmön paluuputkeen. Kun kaukolämmön paluuveden lämpötila laskee, lämpöhäviöt maahan pienenevät ja voimalaitosten savukaasupesurit toimivat paremmin ja tuottavat enemmän kaukolämpöä. Paluuvirtauslämpöpumpun avulla voidaan talon ylimääräinen energia, hukkalämpö siirtää kaukolämpöverkoston kuumalle puolelle. Tällaisessa tapauksessa Kotkan Energia ostaa lämpöä konserttitalolta ja puhutaan ns. kahdensuuntaisesta kaukolämmöstä.

Jaa somessa!

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart